Pályázatok

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-4.1.4-19-2020-01847

49,91 kWp napelemes rendszer telepítése a PA-ROL Kft-nél.

Projekt tartalmának bemutatása:

A 3671 Borsodnádasd, Karácsonylova út 63., Hrsz.: 1477 címen a cég telephelye található, ahol a húskereskedelmi és gyártási tevékenységet végzünk. A telephelyünk valamennyi szükséges infrastrukturális adottsággal rendelkezik, az áramfogyasztás 47 131 kWh/12 hónap volt, a jövőbeni fogyasztásunk tekintetében viszont 58 914 kWh/12 hónap fogyasztással kalkulálunk, mivel a kereskedelmi és gyártó tevékenységünket folyamatosan fejlesztjük, így a hűtőkapacitások és a gépek üzemeltetése egyre több energiát igényel. Ezzel a beruházással célunk, hogy a napelemes rendszerrel, a vállalkozás kihasználja azokat a gazdaságilag megtérülő, műszaki technológiákat, amelyekkel csökkenthető a gazdasági tevékenységünk környezetterhelése. A megvalósítási helyszín adottságai alapján alkalmas napelemes rendszer telepítésére, amely a felhasznált primer energiamennyiség csökkenését fogja eredményezni, illetve a rezsiköltségeinek mérséklődését is támogatja, így közvetve javítja a versenyképességünket. A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerül elhelyezésre. A telepíteni tervezett 49,91 kWp napelemes rendszer az alábbi tételekből áll; - 161 db, 310 Wp telj. monokristályos napelem modul - 50 kW össz.teljesítményű inverterek - rozsdamentes tartószerkezet - egyéb szerelési anyagok A fejlesztés eredményeként az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése 41,3 (t/év), az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés 296,47 (GJ/év).

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-1.2.8-20-2020-02517

Cégünk a „PA-ROL” KFT 2001. évben családi vállalkozásként kezdte meg működését élelmiszer kiskereskedelem és könyvviteli szolgáltatás nyújtás területén. 2007. évtől kezdődően fokozatosan áttértünk a húskészítmények nagykereskedelemre. Folyamatos üzemméret növekedés, tevékenység bővülés és fejlesztések után 2019. év tavaszán, indítottuk el saját, új húsfeldolgozó üzemünket, és a szükséges működési engedélyek birtokában elindítottuk, - a kereskedelmi tevékenységünk mellett -, a húskészítményeink gyártását és értékesítését is, a piaci igényeknek megfelelően. Az üzletkörünk azóta több száz boltra bővült, Magyarországon négy észak-keleti megyében és dél-Szlovákiában vagyunk jelen.

Jelen projektünk célja húskészítmények higiéniai tárolása, a gépparkunk újítása, amely újabb munkaerő foglalkoztatását teszi majd lehetővé. Célunk a növekedés, termékpalettánk bővítése egy modernebb, gyorsabb technika segítségével. Mivel egy már működő tárolási  technikát szeretnék bővíteni, infrastrukturális feltételeink adottak, kiépítésre kerültek telephelyünkön. Egy szárítókamrató, lapmérlegek, címke nyomtatós mérleg, targonca, raklapemelő, és információs technológiai eszközök beszerzését kívánjuk véghezvinni, melyhez jelenlegi telephelyünk alapvetően lehetővé teszi az eszközök elhelyezését is.

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.06.20.

A projekt fizikai befejezésének tervezett ideje: 2021. 05.31

 

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-8.3.5-18/B

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk neked! Elfogadom